Home Meehelpen Meehelpen-abc

Meehelpen met ABC - Spelling (wat is het juiste woord)


Spelregels

Hieronder staat beschreven wat je moet doen. Dat wat je hebt gemaakt, kan je naar mij sturen. Ik voeg dat toe aan het spel ABC - Spelling.

Wat moet je maken?

  • Een beschrijving van een woord
Hieronder staat beschreven wat je moet doen om een nieuwe zin/woord toe te voegen aan dit spel.

Wat je moet weten voordat je begint

Dit spel wordt aangeboden voor kinderen in groep 3/4 en in groep 7/8. Binnen elk spel zijn verder drie spelniveau's te onderscheiden. Bij het bedenken van nieuwe zinnen/woorden moet je aangeven voor welke groep en voor welk niveau het is.

Om te zien welke zinnen/woorden al aanwezig zijn in het spel kan je hier de actuele inhoud bekijken (opent nieuw venster/tabblad).


Beschrijving van een zin/woord

Inhoud zoals in het voorbeed hieronder is nodig om één zin/woord in dit spel te spelen. Omdat het alleen maar om deze drie regeltjes gaat, kan je die simpelweg mailen (met vermelding van groep en niveau).

"zin": "Wat is de # van een brood?",
"goedwoord": "prijs",
"foutwoord": "preis"

Toelichting op deze inhoud:

Zin: Dit is de zin die in het spel wordt getoond.

Goedwoord en foutwoord: De speler krijgt beide woorden te zien. Als hij op het woord bij "goedwoord" klikt is het goed.


Wat moet je opsturen?

Je kunt via mail de drie tekstregels opsturen zoals in het bovenstaande voorbeeld. Vermeld wel voor welke groep (3-4 of 7-8) het is bedoeld en voor welk niveau (1,2, of 3).

Wat doe ik met jouw mail?

Eerst controleer ik of de inhoud correct is want anders werkt het niet. Als er iets niet klopt laat ik je dat weten. Als alles goed is wordt de zin/woord opgenomen in het spel.